Margriet Pronk


Het rare is eigenlijk dat ik nooit iets met tekenen of schilderen heb gehad.
Ik dacht dat je daarvoor talent moest hebben.
Wel heb ik altijd het gevoel gehad dat ik iets móest creëren. Zo maakte ik een paar jaar geleden glassieraden waarin as verwerkt werd van mens en dier.
Dit was erg heftig om te doen, het gaat namelijk niet alleen om oude mensen die overleden zijn, maar ook om jonge mensen/baby’s.
Het verdriet van nabestaanden hakte er bij mij steeds meer in, het maakte dat ik een sieraad voor ze wilde maken dat 1000% perfect was.
Ik legde hierdoor de lat veel hoger dan dat mijn klanten deden. Die waren alleen maar lief en dankbaar.

Email

As in Glas zoals ik het vroeger maakte

In 2015 besloot ik dat ik (naast mijn baan) niets commercieels meer wilde doen en enkel een hobby wil uitoefenen die ik leuk vind. Vooral niets meer moeten, we moeten immers al zoveel.

In 2016 begon ik met schilderen: Via Zentangle, kleurpotloden, pastel, acrylverf kwam ik uit bij olieverf. Het grote nadeel van olieverf vond ik dat je werkt met stoffen als terpentine. Nadat ik gelezen had, hoe ongezond dat is, koos ik voor een watervermengbare olieverf: Cobra Artist.

Hierdoor heb ik toch de rust van de olieverf omdat het lang smeerbaar blijft en je gebruikt alleen water en een medium om de verf vetter te maken voor de volgende laag. Ik heb geen aandelen bij Royal Talens, maar ik kan het echt iedereen aanraden.

Inmiddels heb ik wat workshops gevolgd waar ik veel heb geleerd. Mijn grootste leerschool is toch wel internet en dan met name YouTube. Er zijn daar zoveel goede docenten die van alles laten zien en uitleggen. Ik ben nog van alles aan het leren en ik hoop dat jullie dat ook terug zien in mijn werk. In ieder geval heb ik er ontzettend veel plezier in en “moet” ik ook nog steeds wat, namelijk: Oefenen, oefenen, oefenen!

Expositieruimte gezocht!

Heeft u binnen uw bedrijf de ruimte om enkele schilderijen op te hangen, dan zou ik het heel leuk vinden om een paar van mijn schilderijen op te hangen. Natuurlijk met de bedoeling om ze aan klanten van u of aan uzelf te verkopen!
Neemt u hiervoor contact met me op.

Gemaakt door Margriet

Te koop van Margriet